Zeer zware aardbeving Japan

Het noordoosten van Japan is om 05:30 uur GMT getroffen door een aardbeving met een magnitude van 8,9. Het epicentrum van de beving lag 130 kilometer uit de kust in zee. De beweging langs het breukvlak van de breuk (verantwoordelijk voor de beving) vond plaats over een lengte van zo’n 800 kilometer en was vertikaal gericht. Hierdoor ontstond een aantal vloedgolven (tsunami). De kusten van Japan zijn zwaar getroffen door de tsunami, inmiddels geldt voor alle kusten langs de Grote Oceaan een tsunami-waarschuwing. De verwachting is dat Hawaii om 14:10 uur Nederlandse tijd wordt getroffen door een 2 meter hoge tsunami.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Zeer zware aardbeving Japan

  1. Pingback: lonnie

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>