Uitbarsting zonnevlek 1158

Dinsdagochtend om 01:56 uur GMT heeft zich op de zon een uitbarsting voorgedaan vanuit zonnevlek ’1158′. De uitbarsting is richting de aarde gericht; de schokgolf wordt vannacht op aarde verwacht. De geladen deeltjes komen dan in aanraking met het magnetisch veld van de aarde, mogelijk dat dit poollicht of noorderlicht oplevert. Verdere gevolgen zijn vrijwel nihil. Dergelijke uitbarstingen zijn overigens normaal en komen om de 11 jaar (zonne-cyclus) frequenter voor.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Uitbarsting zonnevlek 1158

  1. Pingback: Jay

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>